Vårens första gräsklippning

Fredag 25 april 2008 | 16:30 | lite disigt, 13&#176

Idag stod valet mellan städning och gräsklippning. Klart att det blev gräsklippning! Inne kan man vara när det blir sämre väder och dammråttorna ligger nog snällt kvar någon dag till.

Har du klippt gräsmattor någon gång? Då känner du nog till hur lätt och trevligt det är i början. Det doftar så gott, om man bortser från bensinlukten, man kan faktiskt höra ett och annat fågelkvitter trots oväsendet från motorn och det blir ju så fint.
Jag har en vanlig gräsklippare, ingen åkgräsklippare alltså, men det är drivning på hjulen, så det gäller bara att hänga med och styra. Men ändå! Efter en liten stund känner man att det börjar bli varmt. Det är bara att stanna klipparen, ta av jackan och eventuellt gå in och dricka lite vatten. (Då kan man ju passa på att kolla mailen, när man ändå är inne). Rätt ont i händerna får man också. Det är en säkerhetsspärr som man måste hålla intryckt för att motorn inte ska stanna. Man kan ju ha handskar på sig, men det blir ju också varmt!

Jag startade dagens klippning vid 9-tiden och det gick riktigt bra fram till 10. Då la drivningen till hjulen av! Att skjuta den här stora gräsklipparen orkar jag inte, så det vara bara att stänga av motorn. Jag ringde en kille som har en servicefirma och han lovade att hjälpa mig, så när Åke kom hem från skogen fick han köra dit med klipparen. Och det tog bara någon ½-timme så var Åke tillbaka med den. Det var en kabel som hade gått av, så det var lätt att fixa. Nu var det nästan lunch, så resten av klippningen fick vara till eftermiddagen. Nu var det inte så mycket gräs så att man behövde ha samlare på, men normalt tar det nästan 3 timmar att klippa våra gräsmattor.

Nu är det klart, det är grönt och fint ute, det doftar underbart, jag har duschat och tvättat håret och registrerat in dagens hopsamlade steg, det blev över 6000. Sedan har vi varit en vända på Klinte och handlat och jag har varit och köpt penséer som jag ska åka och plantera på gravarna i morgon.


Nyklippt för första gången i år och under odlingsväven ligger potatisen och trivs (hoppas jag).

I mailboxen fick jag ett så sött vårkort häromdagen, så det vill jag passa på att visa.

Tack Bittan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.