Vårkänslorna bryter ut

Torsdagen den 1 mars 2007
Mulna och trista dagar har det varit i februari.

Så härligt det känns, att vi har lämnat den gråa och trista februari och gått in i mars månad. Idag har vi ett par grader varmt och man har kunnat ana solen, det är i alla fall ordentligt ljust efter alla mulna och dystra dagar. Ute i trädgården har faktiskt talgoxar och blåmesar börjat ge vårläten ifrån sig. I min kalender står det så här om mars månad:

Mars

Snart vårdagjämning och en ny årstid.

Den årstiden må innebära nya gräl och nya tvister,

men i en hoppfullare värme och i ett ljus där man ser långt.

Februari avslutade vi med en Visbyresa igår eftermiddag. Jag köpte 3 deckare på bokrean, så nu har jag lite trevlig läsning framför mig. Ett besök på café Siesta blev det också, där vi drack eftermiddagskaffe med en härlig Budapestbakelse till, inte det lämpligaste för en diabetiker förstås, men ibland måste min gottegris till make få synda.

Nya månadsbilden är nu på plats och jag har bestämt mig för att ha två stycken i år, Torget i Klintehamn och samma motiv som förra året också, så att man kan jämföra mellan åren. Jag tittade på 2006 års upplaga och såg att 27 mars var det ännu lika mycket snö som i februari. Hoppas det inte blir så i år också.

Jag har också gjort en gåva till Internationella Kvinnodagen den 8 mars. Om någon vill ha den så finns den för avhämtning på startsidan. Eftersom jag inte lägger ut några gåvor själv, så vill jag inte sända den via mail, det känns bättre att göra så här.

Idag är det ingenting speciellt inplanerat utom en promenad efter lunch.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Utflykter, Väderprat. Bokmärk permalänken.