Världens barn – Fridlyst – Nätattacker

Solen skiner idag, efter ännu en natt med massor av regn. 20 mm tömde jag mätaren på i morse. Jag har varit ute i mina rabatter och ordnat lite och plätten klippte jag på förmiddagen, för nu var gräsklipparen lagad och så var jag på kyrkogårdarna i Klinte och Fröjel. Jag satte ljung på mammas och pappas grav, för nu var blommorna i lådan så fula. Och i Fröjel var jag och såg till att det var snyggt och pratade med Åke en stund.

Är det bara jag som är grinig, eller finns det fler som tycker att den här kampanjen för Världens barn som pågår just nu är lite jobbig?

När man har ringt de där samtalen som man uppmanas att göra och när man har lagt pengar i insamlingsbössorna, skulle man inte kunna slippa få hela tv-tablån förstörd av alla inslag om nöd och elände som barn världen över utsätts för?

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

De pengar som SVT satsat på att skicka en massa kändisar till Afrika, för att roa sig på vår bekostnad ute i djungeln i programmet Fridlyst, kunde man ta och ge till Världens barn i stället. Vill Maria Lundqvist, Glenn Hysén, Börje Salming och Timbuktu med flera åka till Afrika och rädda djur kan de väl göra det med egna medel och inte med våra licenspengar. Undrar hur mycket det här programmet kostar egentligen?

Mattias Klum hade säkert kunnat gjort ett mycket bättre program utan deras hjälp.

Tacka vet jag Martin Emtenäs, han klarar sig bra i Uganda utan kändisar.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Enligt DN har nätattackerna man varnat för nu börjat.

Följande sidor går nu (15.18) enligt tidningen inte att nå:

www.antipiratbyran.se
www.domstol.se
www.gotahovratt.se
www.myndigheterna.se
www.regeringen.se
www.riksbanken.se
www.sakerhetspolisen.se
www.sapo.se
www.securityservice.se
www.socialstyrelsen.se
www.svea.se
www.sverige.se
www.sweden.se
www.sweden.gov.se

Jag undrar om min dator är kapad, för enligt helagotland.se är även gotländska datorer inblandade i de här attackerna. Jag har uppdaterat mitt antivirusprogram och scannat igenom min laptop, men det är ju inte säkert att det är någonting som går att upptäcka i alla fall.

Polisen vet vilka IP-nr som är inblandade och företag och myndigheter som fått datorer kapade kontakter man via mejl, men när det gäller privatpersoner får de inte efterforska innehavare av IP-adresser.

Jo, jag är nog lite grinig idag, men det tjuter så förbenat i mina öron just nu. 👿

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande, Nyhetskommentar, Virus och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Världens barn – Fridlyst – Nätattacker

 1. Lambergsfrua skriver:

  Du har gjort helgfint på gravarna med andra ord. Pratstunden med Åke var nog viktigare än alla blommor i världen – men självklart ska både hans och dina föräldrars gravar var vackra at se på också.

  Fridlyst är ett riktigt bottennapp. Jag förstår inte hur de ansvariga tänkte, för på det här sättet räddas inga djur. Världens barn-insamlingen är behjärtansvärd, men det blir lite tjatigt med dessa ständiga påminnelser.

  Vi har sett en serie i TV2, som heter ”Världens farligaste jobb”. Det låter ju inte särskilt lockande, men har varit otroligt starka känslomässigt – utan att bli ömkande.

  Vi har fått följa en busschaufför från London som får träffa en busschaufför i Manilla, leva tillsammans med hans familj och pröva på hans jobb. Sen fick vi följa den engelska barnmorskan som på samma sätt fick uppleva arbetet som barnmorska i Liberia och igår handlade det om en engelsk renhållningsarbetare, som trodde vistelsen i Djakarta skulle bli en minisemester – vilket det förstås inte blev.

  Det jag gillar med de här programmen är att man får se hur fattig folk i de här länderna lever och sliter för att få mat på bordet till sina familj. Och hur ofattbart privilegierade vi själva är.
  jag vet inte om det kommer fler program i den här serien, men i så fall rekommenderar jag dem varmt. Kanske något av dem finns på SVTplay.

  Önskar dig en fin helg med betydligt mindre örontjut.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det viktigt att få komma till gravarna. Det hör i alla fall den här generationen till, sen får vi väl se hur det blir.

   Världens farligaste jobb låter som ett intressant program.

   Jag fattar inte vad det är med min tinnitus, men idag har det varit rent ut sagt för djävligt! 👿

   Jag blir så trött och helt vimmelkantig i huvudet. 🙁

 2. Elisabeth skriver:

  Instämmer med dig Ingrid. Mattias Klum hade gjort betydligt bättre tv. De här ”kändisarna” orkade jag inte titta på. Ha en bra helg!

 3. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Håller med Dej om Ditt ”gnäll” angående insamlingen och programmet Fridlyst. Har inte orkat titta på det!
  Bra att Du påminde mej om att smycka på kyrkogården, måste också göra det.
  Inge bra med tjut i öronen! Har Du tinnitus eller?
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Jag har haft tinnitus i många år och just nu provar jag att äta Tone mot det, men det verkar inte hjälpa. Däremot tappar jag inte så mycket hår längre, så hjälper det inte mot det ena så hjälper det kanske mot det andra. 😉

 4. Hejsan Ingrid !

  Idag var jag ner till Ulla-Maija en ny vän i området som har en katt som försvunnit, för en grannfru
  som var hemma hos henne.Släppte ut honom i trapphuset.Hon visste han var en innekatt.Bara varit ute i koppel.Hon bor granne men Nanna.Ulla -Maija är från början finska.Fyllde 80 i April, ser så ungdomlig ut.Och trevlig till tusen, rolig också, det tyckte hon jag var.Hon har två söner 55 o.53 en av dem kom idag med sin hund o.katt.Hur trevligt var inte det.Hoppas vi kan finna hennes katt Urbis 17 år om en månad.Vet hur hemskt det är, hon har systern till Urbis som letar efter sin bror.

  Jag har slutat skänka pengar till välgörenhet. Barncancerfonden någon gång då och då. Och WWF om det handlar om vår fauna och Östersjön.Allt annat får vara.

  Nu ska jag se Skavlan.
  Ha en skön kväll.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att den där gamla katten kommer tillrätta. Det är hemskt när de bara försvinner så där.

   Jag har också sett Skavlan och det var intressant som vanligt. 😀
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Var vid pappas grav förra helgen och satte ljung. Sedan fortsatte vi till svärfars och så blev det fint även där.

  Hoppas tjutandet lägger sig. Vet hur illa det kan vara…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är ett par veckor sedan jag satte ljung på Åkes grav och sen har det ju regnat och regnat, så den där ljungen är hur fin som helst.

   Jag blir väldigt trött på det där pipandet och susandet. 👿

 6. Corina skriver:

  Emtenäs är trevlig att titta på! Jag håller med i det du skriver och gnälla måste man få göra lite nu och då 🙂 Tinnitus måste vara väldigt jobbigt, förstår att du blir irriterad ! Kram !

 7. Laila Östergren skriver:

  Instämmer i ditt ”gnäll”. Tycker det blir väldigt tjatigt på TV när dom har sina kampanjer.
  Har också varit och planterat ljung på mors o fars grav och den ser väldigt bra ut nu när det regnat.

Kommentarer inaktiverade.