Varmt och inget regn i sikte

I dag har det varit väldigt varmt och det har faktiskt varit skönast att hålla sig inomhus, för ännu har jag ganska dräglig temperatur inne i lägenheten. 25° känns svalt när man kommer utifrån solgasset.

På förmiddagen körde jag en maskin tvätt och dammsög och sedan klippte jag ogräs i gräsmattan. Gräs finns det ju inget, men ogräset gror trots torkan, så det behövde putsas av. I eftermiddag har vi spelat kubb i Sicklingsparken. Jag trodde inte att det skulle komma så många, men vi var åtta stycken trots värmen. Några kom i från Väte, som ligger en bit in på ön, och de tyckte att vi hade det svalt i Klintehamn, för här blåser det lite i alla fall. Pensionärer är ett tufft släkte!

Värmen ser ut att fortsätta och jag måste säga att jag bävar för morgondagens jobb på Kupan. Vi har fruktansvärt varmt inne i vanliga fall sommartid och med temperaturer ute på nära 30° måste det bli odrägligt. Dessutom ska jag jobba på torsdag också, men när jag tog det extrapasset hade jag ju ingen aning om att det skulle bli så gassigt.

Men det är trevligheter som väntar också, för i morgon kväll ska vi åka till Romateatern och se året föreställning, Midsommarnattens leende. Den har fått fina recensioner så det blir säkert en underhållande kväll.

Sommarnattens leende är en välspelad och spännande cocktail av kärlekens ingredienser. Romateatern lyckas lyfta Bergmans komedi från filmduken till scenen utan att tappa något på vägen. Romateaterns publik har många repliker att skratta åt. Här missas inga poänger.
— Per Leino – Gotlands Allehanda

Det låter väl lovande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

8 svar på Varmt och inget regn i sikte

 1. Znogge skriver:

  Här har också varit en varm dag men våra temperaturer är lite lägre än era. Men jag gillar det så jag hoppas att värmen stannar. Däremot så kunna det regna rejält på nätterna…

  Kram och ha en bra kväll!

  • Ingrid skriver:

   Normalt gillar jag värmen, men nu när all grönska byts ut i bruntbrända toner är det svårt att uppskatta solen. Vi har björkar som inte har ett enda grönt blad. Det ser hemskt ut.
   Kram

 2. Musikanta skriver:

  Kanske är det min brorsdotters son Olof som spelar barnet då? Han och två andra pojkar delar på rollen. Jag vet i alla fall att det är en fin föreställning som fått mycket beröm.
  Kram från Ingrid som inte mår särskilt bra när det är så här varmt.

 3. Lika varmt här också och i år är jag extra glad att vi bor så nära stranden; det blir många bad!
  Idag gick min syster och jag ut och bara stod en stund i vatten upp till knäna, det var svalare än på land…
  Så roligt det låter med er friluftsteaterföreställning, nu får man ju hoppas att det inte blir regn just den kvällen!
  Hoppas att det går bra för dig i värmen på Kupan också!
  Kram, Monica

 4. skogsnuvan skriver:

  Som du kanske hört så brinner det skogsbrand här i närheten och det är där Pappersbeda bor så om man inte lyckas få stopp på det så kanske hon och hennes man måste komma hit i sin husbil men jag hoppas att det blir stopp på branden idag. Det har kommit tre helikoptrar från Norge som hjälper till och hela samhället Hammarstrand hjälper till 80 stycken i skogen och man fraktar mat och vatten och hjälper till på alla sätt. Det är fint att se att en hel by hjälper till på de sätt man kan

  • Ingrid skriver:

   Det är hemskt med alla bränder. Såg på helagotland.se att det brunnit i en skog söder om Klintehamn, men där hade man lyckats släcka ganska omgående. 😀

Kommentarer inaktiverade.