Varning för skojare

084400003 ringde det från igår kväll, ett nummer som inte fanns med på hitta.se i alla fall, så jag vet inte vilket företag samtalet kom ifrån. Det var en glad och trevlig kille (i början av samtalet i alla fall) som påstod sig ringa på uppdrag av Telia och bara ville kontrollera om jag var nöjd med deras tjänster. Han ville nu gå igenom mina abonnemang, för han var säker på att han kunde erbjuda mig ett bättre pris och kortare bindningstider. Jag sa att jag var nöjd med de avtal jag har och att jag vänder mig direkt till Telia om jag vill ha någon ändring.

När jag frågade en extra gång varifrån han ringde hävdade han att det var på Telias uppdrag och blev mäkta sur när jag inte gick på hans finter.

-Då har jag noterat att du inte vill ha lägre priser, gokväll! snäste han som avslutningen.

Blir du uppringd från telefonnummer 084400003 kan du ju vara lite extra uppmärksam och kolla noga vad det egentligen är du eventuellt säger ja till.

Nu kanske jag är ute i ogjort väder, för jag ha inte kontrollerat med Telia om de samarbetar med något företag som försöker sänka deras priser, men det förefaller helt otroligt.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det regnar idag igen och det känns lite trist och tungt, men natten har varit lugn och jag har sovit gott. Den nya tabletten jag fick för att sänka pulsen och lugna ner hjärtat har tydligen hjälpt.

Eftersom det inte är läge för att gå ut och fotografera någonting tog jag ett kort från mitt köksfönster där amaryllisarna blommar så vackert nu.

Dagens ordspråk:

En snigel som kryper hinner fortare fram än en hare som sitter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Varning för skojare

 1. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Jag har också fått samtal från dom. Men jag svarar bara nej,nej,nej. Jag är inte intresserad av era erbjudande. Det är bluff det behöver du inte kolla med Telia 😥

  • Ingrid skriver:

   Det är lika bra att alltid svara nej till de här telefonförsäljarna, då kanske eländet kan sluta någon gång. Jag är med i NIX, men det hjälpte inte den här gången. 👿

 2. Eleonora skriver:

  Visst var det en skojare!!! Jag har haft en som tjatar på om min dator – han ringer (troligen över sattelit) från amerika. Dumdum har har spelat och varit the maid, som inte förstår engelska och numera känner jag igen numret på presentatören, så jag svarar inte.

  Skojare som låtsats vara min bank dök upp igår. Jag borde ändra min säkerhetskod och det kunde jag göra genom dom. Min banks papper och logga (dock snedvriden) och banken stod som avsändare. Vilken tur att jag inte lämnade ut något. Man får verkligen vara på sin vakt!!

  Regn och kallt har vi här men jag har just kommit hem från min morgonpromenad och snart blir det tomatsoppa m hårdkokt ägg i till lunch. Ha det gott och stor kram

  • Ingrid skriver:

   Det verkar som om det är en riktig rusch just nu med bankbedrägerier. Jag såg att SHB har varningar på sin hemsida nu.
   Det låter gott med soppa i ruskvädret.
   Kram

 3. Gerd skriver:

  Nyligen hade jag samtal från en påstådd elleverantör. Han ville erbjuda billigare el. Förstås. Jag svarade att jag inte var intresserad, har precis bytt bolag, men han kunde ändra det, sa han. Nej tack, sa jag. Men – vill du inte ha billigare el, då? Nej, tack.
  Tröttsamt, sånt.
  Vilket fint blomsterfönster du har! Varmaste kramen Gerd♥

 4. Janne skriver:

  084400003 såger att dom är försäljare från Telia och ringer sent på kvällen och många gånger i sträck. Ha det bra !

  • Ingrid skriver:

   Man skulle egentligen kolla med Telia, men inte sjutton har de försäljare som ringer runt och erbjuder oss konsumenter bättre villkor än Telia själva kan erbjuda. 👿

 5. Man blir enormt trött på såna här människor. Antingen är det teleförsäljare eller fakturamail från företag – som inte finns – eller…..puh! 👿
  Men jag svarar ALDRIG på något och när dom ringer från utlandet och knappt kan prata ett ord engelska så säger jag bara att vi vill inte ha med dom att göra och slänge rpå luren. 😈
  Det som retar mig mest av allt är dock när försäljare – äkta eller oäkta – använder sig av förnamnet. T.ex. när dom frågar efter Ronald eller Susann! Jag är garanterat inte på förnamn 🙄 snivå med dom!!!

 6. I upphetsningen så glömde jag det viktigaste; Du behöver inte gå ut i det här ruggvädret, du har ju så underbara blommiga fönster! 😀
  KRAM
  Susie

 7. Kraft`n skriver:

  Hej, fler som skojar, jag fick ett mail med Swedbanks logga på i går. I det stod det att någon försökte från en annan dator ta sig in på mitt konto. Jag skulle bekräfta via en länk att det var mitt konto. Till saken hör att jag har inget konto där och det var sänt till flera med liknande namn som mitt./anders

 8. Barbro Hellström skriver:

  Hej Ingrid!
  På hitta nu står det att dom heter Silentium AB Telefonförsäjning.
  Hälsningar från oss i Örebro.
  Förresten vad härligt att du fick sova lungt i natt. Man får vara glad för det lilla!!
  😀

 9. Måste ju berömma Dina fina Amaryllisar.
  Och gardinkappan ser ut att vara mycket vacker.
  Ordspråket var ju så sant.

  Också skönt att Du fått sova .
  Önskade jag fick sova en hel natt utan uppvaknanden.
  Men då får jag nog skaffa ett piller jag med.
  För min överaktiva blåsa.På dagen går väl an.
  Fast jag gillar inte piller p.g.av biverkningarna.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag behöver sällan gå upp om natten, men vaknar ändå av att ryggen bråkar med mig och då tar jag en vända upp, dricker lite vatten och går och lägger mig igen och brukar somna om rätt kvickt.
   Kram

 10. Astrid skriver:

  Så bra att du skriver och berättar för det är mycket konstiga telefon nummer nu som tar kontakt
  Skönt att du får sova också
  Jag glömde ta mina blodtryckstabletter förra veckan och så dåligt jag mådde
  Jag kände mig döstressad utan att förstå varför
  Så tog jag en och allt blev så lugnt
  Så fint ditt fönster är med alla blommor

  • Ingrid skriver:

   Nu var det här ju inte något konstigt som jag trodde, men man blir onekligen trött på de här samtalen.
   Piller behöver vi lite till då och då för att må bra. 😉

 11. Siv-Britt skriver:

  Ja dessa telförsälj. Vi har rålat ut för att de avslutat vårt Teliaabbonemang o startat annat. men med Telias hjälp på 90200 ordnade det sej!
  De ringer och är så smöriga, men vill man inte ha, kan de bli rent otrevliga. NIX hjälper tydligen inte!
  Vackra Amaryllisar du har!! Planterar du själv? Vi har också några på G.
  Skönt att du fått ”lugnat” ner hjärtat! Obehagligt med så hög puls.
  Ha nu en fin advent!!
  Kram från Eksta

  • Ingrid skriver:

   De här amaryllisarna köpte jag faktiskt på Plantagen i Kalmar och de är så fina och inte så där väldigt höga.
   Bor du i Eksta, eller är det bara tillfälligt?
   Jag får önska dig också en fin Advent!
   Kram

 12. Tack för ditt mail och dina blogginlägg Ingrid. Telia samarbetar med olika säljkanaler samt företag och Silentium AB Telefonförsäjning är ett av dem. Vi skickar med jämna mellanrum ut listor med kunder som exempelvis har prisavtal eller bindningstider som går ut för att sedan säljare kan ringa upp dessa kunder och undersöka ifall de vill göra en förändring av sina abonnemang för att exempelvis komma ner i pris. När dessa säljare ringer skall de uppge tydligt att de ringer på uppdrag av Telia.

  Självklart skall dessa säljare vara trevliga och lyhörda och jag beklagar om du inte upplevde samtalet på sådant vis. Oavsett så skall jag skicka denna information till den ansvariga för dessa säljare så att de kan ta till sig din upplevelse.

  Med vänliga hälsningar, Malin Carlsson Telia Kundservice.

  • Ingrid skriver:

   Tack för ditt svar Malin!

   Då vet jag att nästa gång någon ringer och säger att de gör det på uppdrag av Telia, så ber jag dem att återkomma efter att jag har tagit reda på från vilket företag de ringer.

   Sedan går jag in på er hemsida och kollar att det verkligen är ett företag som ni samarbetar med.

   Det är så många som blir lurade av de här telefonförsäljarna, så man kan inte vara nog försiktig.

Kommentarer inaktiverade.