Varning från polisen – Utlottning

Nu har Cissi en utlottning igen och det är den här boken det gäller. Den låter mycket intressant, så det är klart att jag vill försöka vara med och se om jag skulle kunna ha turen med mig.

Ett gammalt virusmail avsänt från polisen är på gång igen. Jag vet inte hur många gånger jag har fått det genom årens lopp. Den här gången fick jag det från en god vän som vidarebefordrat det till hur många som helst, dessutom med öppna mailadresser.

Om du får det här mailet, skicka det inte vidare, för det är själva mailet som är viruset! Meningen med de här mailen är att få dem så spridda att mailservrarna blir totalt blockerade.

Läs & vidarebefordra!!

Förmedla till alla dina kontakter snarast!!
Var uppmärksam under de närmaste dagarna: öppna inte några budskap med en bilaga med titeln ’Vykort från HALLMARK’ oberoende vem som har skickat det till dig! Det är ett virus som öppnar en vykorts-bild, som ’bränner’ hela C-hårddisken i din dator!
Detta virus kommer att tas emot av någon som har din e-postadress i sin kontaktlista..
Det är anledningen till att du måste meddela alla dina kontakter! Det är bättre att få detta budskap 25 gånger, än att ta emot viruset och öppna det!!

Om du får ett mail kallat POSTCARD, trots att det skickas till dig från en vän; öppna det inte!! Stäng av datorn omedelbart!!!

Detta är det värsta virus som aviserats av CNN. Det har varit indelade efter Microsoft som den mest destruktiva viruset någonsin!!
Detta virus upptäcktes av McAfee nyligen, och det finns ingen reparation ännu för denna typ av virus!
Detta virus förstör hårddisken, där vital information hålls!!!

Meddela alla dina vänner.
KOM IHÅG: Om du skickar till dem, kommer du att gynna alla!
____
Med vänliga hälsningar

Jessika Karlsson

Polismyndigheten i Stockholms län
Personal- och utvecklingsavdelningen
08-4010266 0702-756528
jessika.karlsson@polisen.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Virus och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Varning från polisen – Utlottning

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Att dom aldrig tröttnar på att sända ut dessa eviga virusmail. Just detta har jag också fått men blev misstänksam och raderade samt meddelade avsändaren att inte lämna ut alla mailadresser utan vidare..usch, så trött jag blir.

  Vilket sammanträffande! Om just den boken talade Agneta Sjödin nyligen när hon var gäst i EfterTio på TV4. Den handlar om NordAfrika och hon sa att hon varit där vid ett flertal tillfällen och är bekant med omgivningarna, men då det numer finns google så underlättar det när man ska skriva böcker om platser man kanske inte känner till exakt. Dessutom hade hon visst haft en dröm som gjorde att boken kom till.
  Kan inte påstå att jag blev imponerad, tvärtom, men det utesluter inte att handlingen är bra. Den kanske är riktigt spännande men samtalet i TV gav mig ett visst motstånd mot Sjödin som författare, som jag inte kan förklara.
  Usch, man ska aldrig ha förutfattade meningar, inte bra alls, men så kan det bli ibland.
  Vill minnas att Ranelid var där i samma veva och trots min åsikt om honom som ”medieperson,” inte som författare, så briljerade han med både ord och kunskap.
  Det är stor skillnad på Sjödin o Ranelid.
  Jag ska inte delta denna gången, har redan tillräckligt på gång just nu.

  Men i kväll ska jag i alla fall inte glömma att se på hela Melodifestivalen för visst är jag patriot och hoppas att lilla Sverige kommer till final 🙂 Men tyvärr anar jag, som alltid att ganska mycket är uppgjort i förväg i denna typen av tävlingar. Det viskas alltid om det varje år och vem vet? Kanske sant, kanske inte.
  Hoppas inte…såklart.
  Nu vännen är det matdags för mig så nu blir det paus i surfandet 🙂
  Ha det så bra, Ingrid!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Kan du förstå att det här gamla virusmailet fortfarande är igång. Förra gången jag fick det var i mars 2009, nog är det otroligt att det ännu ”lever”.

   Den där intervjun med Agneta Sjödin såg jag aldrig, men jag tycker nog att det kan vara intressant att se vad hon totat ihop.

   Jag har just sett Erik Saades bidrag till kvällens tävling och tycker att han skötte sig jättebra. Jag skulle bli mycket överraskad om han inte går vidare. Det ska bli spännande att se hur det går.

   Ha en fin fortsättning på kvällen!

   • Agneta skriver:

    Nä, det är inte klokt att ingen kan få stopp på detta mail efter alla dessa år!Man kanske ksulle sända det vidare till polisen :-))

    Håller med och hoppas på att låten håller. En liten aning enformig med ordet ”Popular” utan paus, men så suveränt framfört!
    Lite blandad kompott, en o annan låt är ok. men överlag inte så bra så vi håller tummarna!
    Ska bli kul att höra om hur boken är…när du vunnit den 🙂
    Kram, Agneta

    • Agneta skriver:

     Oj, det var ruggigt spännande med röstningen! När Danmark gick till final med en ”välbekant låt” trodde jag det var kört men som sista land…Sverige 🙂 Puh!
     så har vi tre nordiska länder med i finalen, kul!
     Kramen, Agneta

 2. Znogge skriver:

  Jag fick samma mail från en bloggbekant så jag berättade att det är ett så kallat ”Hoax” och att man bara ska strunta i det.

  Kram och lycka till i tävlingen

 3. Karin skriver:

  Vill bara önska dig en fin och mysig fredag!
  Kram Karin

 4. Suss skriver:

  Tänk, jag fick det där mailet från en bekant, men raderade det, för hon skickar nästan bara massmail till mig och det är bland det värsta jag vet. Jag vill gärna ha en personlig hälsning också, om så bara ett litet hej. Vilken tur jag hade, fast jag hade inte skickat det vidare ändå.
  Jag känner mig tveksam på Agneta Sjödin som författare, hon har inte fått så bra kritik, men jag ska nog läsa något för att bilda mig en egen uppfattning. Kram!

 5. Kicki skriver:

  Jag har också sneglat på Sjödins bok, men har inte läst den (än, kanske ska tilläggas).
  Jag läser ju t.o.m Ranelid trots att jag tycker att han är en fjant som medieperson.
  Sicken Svarten, som nyper era ekorrar. Vi har jättelite ekorrar häromkring, man ser dem nästan aldrig. I Arkhyttan hade vi till en början gott om dom, men där var det våra katter som decimerade antalet.
  Tänk att alla dessa spam ska behöva florera i våra datorer. Jag slänger allt jag får om jag inte känner avsändaren. Tänk så förmögen man skulle ha varit, med tanke på alla som vill skänka en pengar i form av ”vinster” eller annat.
  Regntunga skyar här idag, men annars är det bra.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Även jag har läst Ranelid och blev väldigt positivt överraskad. Jag håller helt med dig, tala om fjant som medieperson!

   Det har florerat en hel del ”vinstmail” nu ett tag. Jag öppnar dem inte ens utan kastar dem direkt.

   Regntunga skyar är det här också idag.

   Kram

 6. Inger Maryissa skriver:

  Jo, det är trist med dessa virusmail.
  Alltid när jag får massmail där man blir ombedd att skicka dem vidare…så kastar jag dessa mail direkt
  Och om jag får vykort så är jag väldigt försiktig också.
  Jag klickar inte på länken för att öppna det förrän jag är säker på att det är ok
  Ha en bra helg
  kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det trist att man måste vara vaksam hela tiden, men det gäller ju inte bara internet utan allmänt i samhället också. Ser man inte upp, kan vad som helst hända.
   Ha en fin helg själv! Kram

Kommentarer inaktiverade.