Varning, varning!

Idag har jag fått ett brev från Jamaica och ett företag som kallar sig Domain Renewal Group. Jag uppmanas där att förnya mitt domännamn för att inte förlora min domän. Brevet ser ut som en faktura och jag uppmanas att snarast betala in till exempel 28 euro för ett år och då skriva in mitt kreditkortsnummer, så att de kan dra betalningen från mitt konto.

Skumt, skumt!

Får du ett liknande brev, kasta det omgående. Jag har googlat på företagsnamnet och det finns många varningar för dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Varning, varning!

 1. Birgitta skriver:

  Sånt där skall man inte ens öppna. Likaså mail som ber om ens lösenord och liknande, bör man totalnegligera. Även om det ser ut som att vara från ens internetleverantör. Nordea har varit svårt utsatt för mail där man, när man klickar på länken, kommer till något som ser ut exakt som Nordeas hemsida. VARNING VARNING.

 2. Kicki skriver:

  Det är otroligt så mycket skit som man kan gå på om man inte är vaken. Förut var det mest en massa löften om vunna pengar som man skulle lämna uppgifter för. Nu är det det mest är såna som verkar komma från Telia, banken eller andra kända företag, som vill att man ska lämna sina uppfifter.
  Jag blir så trött på eländet.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jodå, vinner pengar gör jag med jämna mellanrum 😉
   Det är verkligen ett elände och tydligen är det många som går på det eftersom de håller på.

 3. Ja fy fasen så mycket skumt det finns inom internet.Virus som knackar på och försöker komma åt en.
  Är mycket vaksam efter jag hade virus, värsta sorten Trojaner Win32.Microsoft försökte hjälpa mig bli av med dom.Hur det nu var man gjorde.Invecklat.

  Även på FB kan det dyka upp konstigheter.Nu ringer det……1 tim.16 minuter pratade jag med Inger i Rimbo.

  En gammal bekant sedan -80talet som jag inte träffat sedan dess heller.Kanske jag skulle fara dit tur/retur och hälsa på. Vi har pratat om det.

  I dag stannade jag hemma, men i morgon far jag nog till stan och banken, ska spärra autogirot på SveaTelecom.
  Jag betalar inga räkningar över nätet. Har Klarna faktura.

  kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   FB är ett riktigt skumt ställe många gånger, det gäller verkligen att ha koll på vad man gör.
   Jag betalar via nätet och tycker att det fungerar jättebra.
   Kram

 4. Ama de casa skriver:

  Nej, man ska aldrig lämna ut sitt kortnummer eller för den delen betala såna mysko fakturor…

 5. Karin skriver:

  Att det verkligen finns personer som går på detta! Men eftersom det florerar så måste det inbringa en del kronor.
  Mycket dagg! Det la jag också märke till imorse.
  Kram Karin

 6. Margaretha skriver:

  Ja, jag blir också förvånad över att det finns folk som går på sånt där. De har ju hållit på i så många år med att försöka lura oss på alla möjliga sätt. Allt går ut på att man själv ska satsa en summa för att få del av erbjudandet. Hur kan man gå på det?
  Tydligen fungerar det eftersom de fortsätter..

 7. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!

  Helt klart är att det inte är några futtiga Euro dom vill åt, utan kontot ! Dessa brev sänds väl till många länder och några går väl på detta p.g.a. tidsbrist eller ouppmärksamhet och inte för att man är dum. Det är som med företagsfakturor, det går undan och då summan inte är stor så reagerar ingen. Kanske någon i en familj ska betala en bunt med fakturor och så slinker denna med av okunskap och bara farten. Numer har ju alla barn egna domainer och den som betalar kanske inte frågar ungarna eller ens tänker på saken. Finns många olika orsaker till varför någon ”går på detta”, men har man en domain så vet man till vem man ska betala, priset samt när förfallodatum inträffar. Men visst, om någon annan än jag betalar mina räkningar så skulle säkert en sådan faktura kunna slinka igenom. Varför inte? Inte alla som är insatta i den biten av datorvärlden, som vet hos vilket företag jag har min hemsida eller som inte ids kolla i någon av alla mina pärmar där alla papper finns.

  Det bästa är att lämna in brevet till polisen, för visst är det ytterst obehagligt att dom har tillgång till hemadressen…! Även om brevet har poststämpel Jamaica, så finns det säkert medhjälpare som bor i Sverige och som med lätthet hämtar adresser via Eniro på nätet!

  Det är inte alla länder där man kan få tillgång till Eniro som i Sverige utan man måste logga in etc. Vi är väldigt öppna här och på Eniro på nätet hittar man förutom fullständig adress, TF och mobilnummer, t.o.m. dom som skrivit in sin födelsedag vilket naturligtvis gör att vem som helst som kan räkna kommer åt både år. mån. dag, så det enda som saknas är de där fyra sista siffrorna….! Vi gör det enkelt för allehanda bedragare.

  Nu vännen är det snart midnatt och kokhett i lägenheten..pust, säger jag bara. Solen har stått på hela dagen och skulle hänga ut lite tvätt på balkongen men höll på att få värmeslag…över +40 och det är för mycket här inne i stan på en minibalkong och utan en vindpust!
  Kramen, Agneta

 8. Gunnar skriver:

  Ännu en variant bland alla skojare. Jag fick ett roligt mail som började med ”Raring var vänlig uppge dtii kreditkortsnummer osv..
  Dom har säkert använt google översättning där ”Dear sir” blivit översatt till raring.

 9. Ama de casa skriver:

  sv: Ja, branden var otäck. Vi var väldigt nära att evakuera, men efter ett par skopor vatten från helikoptern så kändes det under kontroll.
  Allt gick ju bra i alla fall!

Kommentarer inaktiverade.