Vårprimör

Idag har det varit en solig och fin dag och jag började med att flytta ut pelargoniorna som stått i kökfönstret och sen putsade jag det och satte upp rena gardiner. Sen roade jag mig med lite plantering och planering på uteplatsen tills det var dags för lunch och efter den la jag mig i solstolen ett tag. Det var jätteskönt och idag behövde man minsann inte ha jacka på sig.

Efter solstunden gick jag ut på promenad och tog vägen genom fd Klintehemmets hage och sen den gamla järnvägsbanken fram till dammen. I hagarna är det ännu fullt av sippor, men blåsipporna sjunger nog på sista refrängen nu. Vitsipporna får vi säkert njuta av ett bra tag till.

Runt damman växer det alldeles fullt av tussilago, men även de håller på att ge upp nu och de börjar se lite trötta ut.

Ett vackert svanpar låg i dammen tillsammans med en massa änder, sothöns och andra sjöfåglar. De gav sig alla iväg när jag kom, men svanparet avvaktade dock och efter att ha kollat upp mig lite, bestämde de sig tydligen för att jag nog var ganska ofarlig och fortsatte lugnt att beta. Det blev många knäpp innan jag fick en bild där båda hade huvudet uppe.

Sen fortsatte jag ut mot Värsändekvior och på kanalvallen fick jag se att det var fullt av kajp. Det är ju en riktig vårprimör, så naturligtvis ville jag få med mig ett knippe hem. Det var lite bökigt att plocka dem där på kanten, för det stupade ganska brant ner mot kanalen och jag var rädd att jag skule rutscha ner i vattnet. Dessutom upptäckte jag att jag har vissa svårigheter att resa mig när jag böjt knä ändå ner mot marken. Man måste ju långt ner mot gräsbotten för att få med det bästa av kajpen. Åldern tar ut sin rätt och jag behöver definitivt träna den rörelsen.

I kväll blir det kajpsoppa

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Vårprimör

 1. Comsi Comsa skriver:

  Kajp vet jag inte om jag har smakat, hur smakar det? Du fångade svanarna fint där i vattnet. Idag är det en riktigt fin dag, har suttit ute i bara t-shirt. 🙂

  Kram ♥

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin bild med både blå, röda och vita sippor! Svanarna har du verkligen lyckats fånga i rätt ögonblick. Jag vet hur svårt det är och hur många klick det blir, innan man får till det.

  Tänk att jag inte har lyckats få syn på en endast liten tussilago i vår. Jag vet var de växer, men de måtte ha gått under jorden för mig 😉

  Smaklig måltid med din kajpsoppa!
  Vram kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Laila Östergren skriver:

  Så gott med kajpsoppa. Vi var lata idag så lunchen blev på Hamnkaféet när vi ändå var på Klinte och hämtade tapeterna till köket. Det blev ingen av de vi hade på förslag från början. Ska bli spännande att se hur de här blir när de blir uppsatta.
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Så där ja, då var tisdagens soppa i hamn! Kan tänka mig att det kommer att smaka gott för premiärer är alltid något visst 🙂

  Kram

 5. Kicki skriver:

  Vad fint det är med alla sipporna. Vi får nöja oss med dom vita, men dom finns i stora fält nu.
  Kram/Kicki

 6. Anna/notonmusic skriver:

  Kajp! Aldrig hört talas om. Men alltid lär man sig något nytt. Låter underbart gott. Gymnastik av bara farten gör det ju inte sämre! Pelargoner och vårgardiner får det bli första regniga dagen här hemma. Nu vill jag bara vara ute!

 7. Mmmm…kajpsoppa, det är grejer det! Sista veckan hade det passat perfekt för mig, för just nu lever jag på soppa inför min undersökning som ska ske i morgon. Det är ju tur att man gillar soppa – och så drabbar det ju ingen mager stackare heller! *fniss* 😀
  Idag får jag dock inte ens äta eller dricka NÅGONTING efter 12 så gissa om man kommer bli sugen framåt kvällen. 👿
  KRAM
  Susie

 8. Raija skriver:

  Kajpsoppa lät spännande. Har aldrig smakat kajp och vet inte hur det smakar, men läste ditt svar i en kommentar att det är som purjolök vilket låter gott.

  Fina blåsippor du hittat och ett par purpurfärgade finns också där.

 9. Skogsnuvan skriver:

  Kajp har jag aldrig smakat men visst har det lite löksmak? Vilken blomsterprakt ni börjar få men tro det eller ej. Här ligger det snöfläckar kvar överallt men i en liten solig backe borta vid mitt älsklingställe i skogen blommade en liten dunge med blåsippor och jag blev så glad. Idag har sjön blåst upp och en sädesärla har kommit så våren är nog äntligen på väg även hos oss

Kommentarer inaktiverade.