Vårtecken

I förmiddags tog jag en sväng med bilen, för jag ville kolla läget på gravarna. Det var grått och dimmigt väder och regnet hängde i luften. Jag åkte först till Klinte kyrkogård och på mammas och pappas grav såg det hyfsat ut och jorden i planteringslådan var ännu frusen, så det är absolut inte aktuellt med några nyplanteringar ännu på ett tag, men jag tog bort gravlyktan, för nu blir det inte av att tända några ljus längre.

På Fröjel kyrkogård var det likadant. Lådorna var alldeles djupfrusna, en gravprydnad såg ganska trött ut, så den tog jag bort och så lyktorna förstås. Nu är det bara att vänta på solen och värmen innan man kan göra något mera, men det ser ut att dröja ett tag.

De här små vildkrokusarna struntar i att det är kallt och ruggigt. Jag såg dem inte igår, men i dag var grannens gräsmatta alldeles full av dem. Man glädjer sig åt varje litet vårtecken, även om SMHI pratar om mera kyla och snö.

Innan jag åkte hem stannade jag till vid Konsum och köpte mig en semla och det får nog bli året sista. Fettisdagen var jag bortrest, så den missade jag.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Väder. Bokmärk permalänken.

12 svar på Vårtecken

 1. Znogge skriver:

  Men säg inte att det ska komma mer snö och kyla? Jag som trodde att våren äntligen skulle kunna koppla greppet… Hoppas det blir ett kort återfall i så fall bara.

  Kram och god kväll!

 2. Lite grått här idag också och ingen snö kvar, precis som hos er! Men nu ska det visst bli minusgrader på nätterna igen…
  Och påsken kommer om drygt två veckor – då brukar vi kunna sitta ute och äta! Så blir det nog inte i år…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Nej, sitta ute och äta i påskhelgen tvivlar jag på att det går att göra. I och för sig brukar vi inte göra det, för våren är ofta kall på den här ön.
   Kram

 3. Elisabeth skriver:

  Så härligt att se lite vårblommor, som alternativ till all snö. På GC är det en riktig blomsterprakt nu! Kramar

 4. wiolettan skriver:

  Det ser vårligt på dina bilder. Här har vi snö överallt och vårlökarna dröjer och sover under det vita täcket.
  Vi borde också åka och hämta gravlyktorna men det har inte blivit av ännu.
  Semla, så gott. I år har jag faktiskt ätit 2 st.
  Trevlig dag.
  Kram!

 5. Gunnel skriver:

  När jag hälsade på Zoé i februari såg jag en del krokusar där, men här hemma har jag inte hittat några än. Kram

 6. Helena skriver:

  Vad roligt att det händer något med vårväxterna. Hoppas ni får ha varmt nu. Semla är gott, nuförtiden finns ju så många olika sorters semlor.

Kommentarer inaktiverade.