Vårtecken v11

Det känns faktiskt som vår i dag. Det blåser inte speciellt mycket och det är hela 8° i skuggan. Det är nog dags att städa av på uteplatsen och plocka fram lite möbler.

Hade Åke levt i dag hade han alldeles säkert suttit där ute i solskenet och njutit och han hade tagit av tröjan och vikt upp byxbenen.

-Man måste få D-vitamin, sa han alltid.

Den här veckans vårtecken från Gotland hämtade jag i Botaniska trädgården i Visby igår.


En blommande julros är väl knappast ett vårtecken, man jag tyckte att den var så vacker!

Och så måste jag ju få med det ultimata vårtecknet trots att det var med även i gårdagens blogginlägg – de första blåsipporna – fångade på Klinteberget igår.

Hos Humlebacken kan du surfa runt bland deltagarna och se hur våren fortskrider i vårt avlånga land.

Ha en fin vårvecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vårtecken 2012 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

48 svar på Vårtecken v11

 1. Birgitta skriver:

  VAD du är flitig med bloggen och alla foton. Härligt att se hur mycket vårtecken du hittat. Själv har jag haft fullt upp med vovven. Vid våra promenader hinner jag tyvärr inte kika på så mycket vårblommor, utan jobbar mer med hunden.

  Inlägget med polisen du hade, fick mig verkligen att le. Vad härligt att de faktiskt rapporterar om rara saker som händer och inte bara rent kliniskt. Måste varit gott med en hemgjord macka i arbetet. Misstänker att poliser ofta får gå till korvkiosken när de är på patrull och inte har mackor med sig kanske.
  Sköt om dig nu, och klä dig lite varmare, för det KAN slå till med kyligt väder då och då.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår att du har fullt upp med Mischa nu! Så roligt det måste vara att ha fått hem henne igen. Inte har du tid att titta efter blommor då 😉

 2. Rigmor skriver:

  Först och främst tack för ”kryapådej” hälsningen hos mej!! Dina vårbilder piggade verkligen upp, här är det också en underbar vårdag, å så orkar man inte ta sej ut…suck. Sen blir jag fascinerad av dina bilder på de blommande träden, undrar just vad det kan vara…?? Jag hoppas att jag snart är på benen igen för i Örebro har vi ett ställe, Stadsträdgården, och i deras växthus har en gymnasieklass vårutställning med lökväxter och trädgårdsarrangemang av alla de slag, och den finns kvar tills det vissnar ned…
  Ha nu en fortsatt skön dag i solen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Du säkert i form snart igen och våren kommer ju så sakteliga, så du hinner nog med.
   De där blommande buskarna är olika sorters trollhassel.
   Kram

 3. Eleonora skriver:

  Ljuvligt ljuvligt med alla vårtecken! Så långt ni har kommit på Gotland. I min rabatt ser jag ca 10 cm av de påskliljor som ska komma så småningom och en stackars krokus har vågat sticka upp nosen. Men det kommer nu så sakteliga. Igår tog jag t o m ut en av mina balkongstolar för att kunna sitta ute ”utifallatt” solen vill värma min balkong.

  Tänker på dig och kramar om. Hoppas du kan få en fin vecka.

 4. Gunnel skriver:

  Det är ljuvligt att se på alla vårbilder nu. Man har ju längtat så. Jag har haft en trollhassel i min trädgård med gula blommor, men den klarade sig tyvärr inte. Är den röda också en trollhassel? Hoppas du får en solig dag

 5. Anneli skriver:

  Hej Ingrid och tack för din fina hälsning !
  – Vilka underbara vårbilder från ditt vackra Gotland ! – Visst är det stor skillnad på hur långt våren är kommen just nu. – Ja vi har mycket snö kvar, men den brukar fara rätt fort om det bli plusgrader på nätterna. Men vårvintern som vi har nu är också underbar.
  Särskilt när solen skiner och man sitter på ett renskinn på isen och pimplar….Och man tar fram stormköket och sätter på kaffet !
  Ha en skön dag !
  Kram Anneli

 6. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Ja våren har allt kommit till dig. Här ser jag inte ett enda vårtecken. Var en sväng i skogen men ändå såg jag inget. Ha en fin dag min vän. Kram Ac

 7. Lambergsfrua skriver:

  Åh så många ljuvligt vackra vårtecken du bjuder oss på idag! Tack för det!
  Vilken go’ bild du ger av din käre Åke sittande mot husväggen lapande sol. Han hade säkert njutit och det hoppas jag att du också kan göra – för vi behöver verkligen D.vitamin;)
  Soliga kramar,
  Lambergsfrua

 8. Anne-Lie skriver:

  Oj, vad fint det blommar på Gotland….våren har kommit långt.

 9. Laila skriver:

  Fina bilder. Jag var ute och kollade här hemma men såg inga blåsippor på gång. Däremot blommade några svalört intill husväggen. I dag blev det förmiddagskaffe ute på vår inglasade veranda. Varmt och skönt.

 10. Lena skriver:

  Tack för vackra bilder! Blåsippan är den allra finaste, tycker jag. Din Åke var en klok man, som laddade hem D-vitaminer. Det är bra för dig också och speciellt för dina kotor.
  Gör som Åke! Sola armar och ben.

 11. Kraft´n skriver:

  Kan bara hålla med övriga kommentarer, vilka fina bilder !
  Kommer underfund med att jag får ställa stegen till botaniskan
  i morgon och njuta.

 12. Znogge skriver:

  Vår ormhassel blommar med små små rosaröda blommor men det är ju inte samma växt. Fina vårtecken du hittat i alla fall. Blåsippor är något extra tycker jag.

  Ha en fin kväll!

 13. Agneta skriver:

  Vilka underbara bilder på vårtecken och att det finns en gul och en roströd hassel! Häftigt! Ja, nu är det lite vår ute, men jag har bara varit ute och grejat och inte suttit still, det blåser en kall vind här.
  Agneta kram

 14. Sylvia skriver:

  Så vackra vårtecken du fångat. Och envis som jag tror du ä,r så lyckades du få din blåsippa till slut. Idag har jag gjort som din käre Åke, suttit på balkongen, barärmad, dragit upp byxbenen och fångat D-vitaminer 🙂
  Varm kram Sylvia

 15. Henry skriver:

  Så många vårtecken som dina lyckades vi inte hitta idag!

  Kramar!

 16. Malin N. skriver:

  Tack för denna virtuella och visuella D-vitamininjektion!

 17. Caroline skriver:

  Oj, vad många fina vårtecken hos dig på Gotland! Det märks verkligen att vi bor i ett avångt land!

  Caroline

 18. Charlotta skriver:

  Blåsipporna är mina allra största favoriter, men jag får vänta lite till innan de blommar hos mig. Den som väntar på något gott. 🙂

 19. Beppan skriver:

  Riktig ögonfröjd!!
  Vi lever onekligen i ett avlångt land. Hos mig ligger snön kompakt…

  • Ingrid skriver:

   Snön är i stort sett borta här på ön, men jag gick i skogen idag och där ligger is och snö kvar på sina ställen och tjälen har inte släppt ännu.

 20. Elisabeth skriver:

  Många fina färgsprakande vårtecken!!! Så härligt! Ha dé!

 21. Bettan skriver:

  Men vilka härliga bilder du bjuder på idag! Ja du nu rusar våren fram & det är bara så skönt!
  Va gulligt att du har ett så fint minne av hur Åke skulle ha gjort denna dag. Å visst är det som så att man ska ta vara på D vitaminen som solen bjuder på=).
  Hoppas att du ska få en god kväll & en god natt.
  Kramis Bettan

  • Ingrid skriver:

   Åke utvecklades till en riktig soldyrkare. Jag har brukat fota honom tidigt på våren när han suttit ute njutit och presenterat foto som ett säkert vårtecken.

 22. Suss skriver:

  Tack för alla dessa vackra bilder, jag blev alldeles varm inombords. Jag har också fotat den allra första blåsippan idag. Lite fusk kanske, det är i min blomrabatt. Å andra sidan är den inte varmare än någonannastas ute just nu.
  Botaniska i Visby minns jag som något alldeles extra när vi var där, fast det var i juli månad och då förväntar man sig vackra växter. Hoppas du får dig lite D-vitaminer där utanför i solgasset också och några goda minnen av din käre Åke. KRAM!
  Förresten, så roligt att din dotter och dotterson kommer och bor ett lite längre tag alldeles i närheten. Något att se fram emot gissar jag. Kram igen!

  • Ingrid skriver:

   I juli månad är det toppenfint i Botaniskan med alla rosor som står i full blom.
   Det är jätteroligt att dotri kommer hem till ön en vända igen.

 23. Lena Herlitz skriver:

  Oj vad man blir glad av alla vårtecken du hittat på i Botaniskan. Det måste vara ringmuren som gör att våren kommer tidigt där trots att Botaniskan ligger så nära sjön.

 24. Anita Brehlin skriver:

  Å vilka blommor. Å så härligt och jag kan gott tänka mig Åke sitta och lapa D-vitamin. Jag brukar också göra så men det dröjer innan vi kan gå ut.
  Skatan är här hos mig och hälsar så gott. Tyvärr har vi storm så vi kan inte vara ute som vi tänkt

 25. Hejsan Ingrid !
  Tack för den fina sången av Dig,
  riktigt hörde Dig sjunga den med
  Din gotländska ,härligt !

  Håller med Dig Blåsippan är så speciell,
  blir salig av att se den.

  Kram Majsan Mi

 26. Kerstin skriver:

  Så härligt att se alla blommande vårtecken på Gotland. Jag har en brorsa på ön och han talar sej varm om den tidiga våren jämfört med vad vi har mitt i landet.

Kommentarer inaktiverade.