Vårvindar friska…..

Måndag 31 mars 2008 | 15:30 | 13&#176, men hemskt blåsigt.

Idag har det varit riktigt vårväder, men förfärligt blåsigt. Jag har stått ute planterat om alla mina pelargonsticklingar, men jag fick flytta bordet till läsidan av huset för jag orkade inte stå mitt i värsta blåsten. Nu har jag placerat alla krukorna på underbevattningsbricka vid ett söderfönster där det inte är något värmeelement, så nu kommer de säkert att växa och trivas. Det fungerade jättebra så förra våren i alla fall. Sedan fortsatte jag ute och räfsade upp lite kvistar och grenar och klippte ner isopen. Nästa projekt är att tujan ska beskäras, men det får vara till en dag när det blåser mindre och då måste jag nog ha hjälp av Åke.

Rensat upp i bokhyllorna gjorde jag också på förmiddagen och jag tänker ta med mig ett par kassar med gamla böcker till Kupan nästa gång jag ska dit. Det börjar bli fullt i hyllorna och böcker som man aldrig tittar i är det ingen större idé att ha stående där. En hel kasse gamla “När Var Hur”, som nog ingen tittat i sedan de köptes tillhör det som jag rensat ut. Jag har försökt någon gång att leta fram information i dem, men aldrig lyckats hitta det jag sökt, så sedan har de bara blivit stående. Men man vet aldrig, det är kanske någon annan som vill ha dem. Det verkar finnas folk som samlar på allting.

Åke har bytt däck på bilen idag, så nu får vi hålla oss hemma om det blir halt, eller köra väldigt försiktigt i alla fall. Nu är han han gått ner i skogen en vända, men kommer nog hem snart för det börjar bli kaffedags.

Jag såg på min bredbandsleverantör Ephone’s hemsida, att man nu kunde uppgradera sin hastighet eftersom de byggt ut kapaciteten vid stationen i Klintehamn, så glad i hågen skulle jag boka en uppgradering. Men så jämförde jag med Telia och såg att där kostade upp till 8MB bara 279:- och hos Ephone skulle det kosta 319:-. För 2MB, som jag har nu, betalar jag 299:-. Då mailade jag till Ephone och frågade varför de ska ha så mycket mer än Telia och idag ringde de och sa att de skulle uppgradera mig till 8MB och att jag skulle få det för 299:-. Det var väl trevligt av dem, jag hade inte hotat med att byta leverantör eller något sådant, utan undrade bara över prisskillnaden. Det lönar sig att jämföra och ifrågasätta det är tydligt. Nu får man köra bredbandskollen och se när den där uppgraderingen träder ikraft.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i IT & Internet, Nytt från Stenstugu, Väderprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.