Vi blev lindrigt drabbade i årets första höststorm / Våran Ernst

Tisdag 5 augusti 2008 | 13:10 | 18&#176


Vi slapp lindrigt undan när den första höststormen drabbade Sverige. I södra delen av landet har det varit riktigt tufft med hårda vindar och massor av regn. Igår fick vi 15 mm och eftersom det varnades för hård blåst inatt var jag ute igår kväll och lyfte ner min stora surfina och satte den i lä,
men det hade jag egentligen inte behövt göra, för det blev inte alls så farligt här. På förmiddagen idag har det regnat en hel del, 7 mm närmare bestämt. Nu spricker det upp och solen visar sig då och då mellan regnduscharna.

Igår såg jag sista programmet av “Sommar med Ernst” och där var han hemma vid en familj och gjorde i ordning en gammal bod. Jag har läst insändare där man efterlyst, att han inte bara skulle bygga om hos rika människor med stora tjusiga villor, utan hjälpa “vanligt” folk också, och de måste ju ha trivts igår. För den här värmländska familjen bodde på landet och levde utan alla moderniteter. Tyvärr slant tungan på Ernst den här gången också. Som Ia så rätt påpekar i en kommentar till gårdagens inlägg, så heter brännvinet man smaksätter och färgar med johannesört inte herkum perkum, utan hirkum pirkum. Men strunt detsamma, det var en trevlig avslutning på den här programserien.

Sent blev det igår för jag måste ju sitta uppe och se sista avsnittet av “Montalbano” också. Luca Zingaretti, som spelar kommissarie Montalbano är bra, men jag ser serien nästan mest för Catarellas skull – han är bara för skön – vilken karaktär Angelo Russo gör.

Idag har vi varit på Klinte på en shoppingvända och när vi kom hem satte jag en bulldeg och den ska jag gå och baka ut nu. Några plåtar släta bullar ska det bli och några sockerbullar också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV o Video o Kultur, Väderprat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *