Viktigt att synas i mörkret – Torkan

Carita med bloggen Debutsky´s Blog lottar ut en muminreflex och den vill jag givetvis vara med och tävla om. Det är ju verkligen viktigt att synas i mörkret och jag vet med mig att jag är lite slarvig med det. Någon skrev dock i facebook att reflexer är livsfarliga, för bilförarna siktar in sig på dem. Nu tror jag väl inte att det är så illa och att ha en reflex är säkert en ganska bra livförsäkring.

Jag har varit ute och promenerat på förmiddag, för jag hade några ärenden att uträtta. Det är mulet idag, men stilla och skönt väder. Allt väder är ok om det inte blåser. I trädgårdarna jobbar folk på för fullt med alla löv som rasar ner från träden. Det är massor av löv i år, för i och med att det har varit en så torr höst, så har de inte multnat någonting utan ligger i tjocka luftiga lager.

På Gotlandsradion intervjuade de för en stund sedan en fiskevårdskonsulent angående torkan och hur det påverkar öringarna, som nu borde vara på väg upp i åarna till sina lekplatser. Jag passerade Klinteån på hemvägen och den är totalt uttorkad nu och så ser det ut på många ställen. Risken är, sa den där konsulenten, att öringen släpper sin rom ute i havet vid åmynningarna och det är inte bra, så fisken påverkas väldigt negativt.

Sen fortsatte jag Snickaregatan fram och fick en trevlig pratstund med en lövräfsande bekant. Det är lite av guldkanten i det här med att leva ensam, att man kan gå ut och nästan alltid hittar någon att prata med en liten stund.

Ha en skön fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Väder. Bokmärk permalänken.

26 svar på Viktigt att synas i mörkret – Torkan

 1. Ulla Anderstedt skriver:

  Jovisst är det viktigt med reflexer nu när mörkret kommer. Jag köpte ett par på apoteket, så jag har i alla ytterkläder jag använder. Här är mulet men jag städar idag. Nu på väg ut att komplettera handling inför helgen. Vi skulle ha gått på lunch tull bror och svägerska men det var många som ite kunde komma så vi får göra det längre fram. I morgon ska jag gå till kyrkan kl 3 och njuta av vacker musik. Hoppas allt är väl. kram

 2. Ja, räfsan är framme här också och sekatören, för att klippa ner alla vissnade perenner. Och än har vi mycket kvar på träden, så det blir mer arbete. Men det är bra motion och frisk luft får man på köpet!
  Bra att du påminde om reflexer, det ska jag köpa, för våra är nog för gamla…
  Kram, Monica

 3. Hillevi skriver:

  Jag hörde på SMHI i morse att det var minus 3 i Visby men plus 9 vid Hoburg. Jösses! Sen sa SMHI att det ska bli 15 grader nästa vecka. I november!!!

 4. Musikanta skriver:

  Jag är ju sällan ute och går på kvällen eftersom vi bor på landet. Ska vi in till något evenemang i stan är det bilen som gäller. Men det är fruktansvärt otäckt att möta någon på landsvägen utan reflex – personen bara dyker upp helt plötsligt om man kör på halvljus. Konstigt att folk inte begriper att man måste ha reflexer på sig – helst reflexväst. En billig livförsäkring.
  Kram från Ingrid

 5. Gunnar skriver:

  Jag har vistas så mycket de senaste åren på oupplysta vägar så jag har alltid minst en ”nyckellampa”. Behändigt och jag har fått bekräftat från bilförare att jag syns bra.
  Reflexväst har jag också ibland.

 6. TantGlad skriver:

  Reflex är alltid bra. Bra livförsäkring.
  Ja oj så mycket löv det finns. Jag krattar krattar å krattar samtidigt som löven flyger ner för träden. Finns inget slut.

  Kram till dig.

 7. Beppan skriver:

  Tänk om alla gångtrafikanter kunde begripa att de måste ha reflexer när det är mörkt ute.
  Så många gånger det dyker upp mörka figurer längs vägar och gator. Det är ren tur att man ser dom när man kommer och kör bil. Särskilt innan snön kommit och ger lite ljus.
  Härligt att bo i mindre samhällen eller städer där man stöter på bekanta på promenaderna. Det kan ju ta lite tid att göra shoppingrundor förstås när man får några pratstunder på varje ställe.
  Önskar dig en trevlig helg

 8. Kicki skriver:

  Jag går ju sällan i mörker, det är om jag ska ut med nån hund, då har jag reflexväst.
  Annars ligger nog reflexbrickan i fickan för det mesta.
  Torrt som attan har vi också. Skulle plockat lite mer trattkantareller (för mina syltade börjar ta slut), men dom få som finns är snustorra så det blir nog ingen mer svamp i år trots den milda hösten.
  Kram/Kicki

 9. Gunnel skriver:

  Det är inte mycket löv kvar på träden nu utan det mesta ligger på marken. Idag ska jag ge mig ut och plocka lönnlöv så jag kan göra rosor. Ha en trevlig helg.

  • Ingrid skriver:

   Det låter trevligt! Jagg tänkte på dina lönnlövsrosor idag när jag var ute och gick och kom förbi en lönn där det låg massor av vackra löv i alla nyanser på marken.
   Kram

 10. Margaretha skriver:

  Vilka vackra bilder på hösten. Ja, den har verkligen varit extremt fin. Men också som du skriver för den med sig mindre bra saker, som öringarna t ex och annat. EN bra sak (kanske) är att mördarsniglarna har blivit färre…
  Ha en skön helg.
  Margaretha

 11. Lambergsfrua skriver:

  Reflexer är en självklarhet, framför allt den här årstiden. Jag förstår inte riktigt motiveringen till att det skulle vara farligt. Inte katten siktar väl bilförarna in sig på reflexen (för att köra på personen?) utan ser till att väja. Muminreflexen är jättesöt och kommer säkert att göra vinnaren glad.
  Jag har fått en lite annorlunda reflex av dottern. Den ser ut som en lite glansig tofs, men det glansiga är alltså reflexer. Den hänger långt ner på min jacka och pryder sin plats även dagtid. Manne i Mitt Liv nöjer sig med en helt vanlig rund reflex, som dagtid förvaras i fickan – där snöret oftast trasslar in sig i nyckelknippan. Då säger han saker… 😉
  Önskar dig en fin helg!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 12. Lollo skriver:

  Håller med dig! Det är väldigt mycket löv i år. Inte nog med att allt kom på en gång, på bara ett par dagar, vi fick ingen hjälp av vinden heller. Ibland, om vi har haft tur, har löven blåst ner i skogen redan när de faller … men inte i år inte …
  Skulle kanske vara med på Caritas reflexdragning, för att det är kul. Annars är jag nog inne på att köpa mig en sådan där väst. Finns inget bättre 🙂
  Kramis

 13. Älskar hösten men den är för varm i min smak. Jag gillar bäst själva rusket. Med regn, mörker, frost osv. Att gå ensamma promenader är en höjdpunkt i vardagen 🙂 Må väl. hälsn fr sö Dalsland

Kommentarer inaktiverade.