Vilken dramatik

Sent igår eftermiddag satt jag ute på terassen och löste korsord. Det var helt underbart varmt och skönt och så nymodigt att kunna sitta ute i kortärmad tröja och bara njuta. Nöjd med min dag var jag också, för vinden blev städad och en vända till återvinningen gjord. I morgon när det är öppet där igen, ska vi ner med mera skräp. Det är inte bra att för för gott om utrymme, för man sparar alldeles för mycket.

När jag satt där i godan ro, fick jag höra ett så konstigt tickande. Jag såg mig omkring och tänkte först att det var någon fågel som hade någonting för sig, men ljudet kom inte från trädet utan från väggen och då fick jag se en spindel som frenetiskt höll på att snurra in en insekt i spindeltråd. Insekten kämpade för att komma loss och det var ljudet från den som jag hörde. Nu lägger jag bara ut några småbilder på dem, för du kanske tycker att spindlar är väldigt otäcka, men klickar du på dem så blir de större och lättare att se.

När spindeln var nöjd med paketeringen for den iväg upp för tråden in i en springa under fönsterblecket och kvar hängde den tickande insekten. Jag funderade ett tag på att rädda den, men inte ska man ingripa i naturen och efter ett tag tystnade paketet och blev alldeles stilla.

Idag ska det bli regn på södra Gotland sägs det, få se om vi får del av det eller om det vackra vädret kommer att hålla i sig idag också. Nu på morgonen är det väldigt daggvått, men om det går ska jag klippa gräsmattorna i eftermiddag. Nu ska jag ut och röja lite i gångarna som grönskar de också.


Utsikten när man öppnar sovrumsfönstret

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.