Vilken fredag!

Igår var det verkligen fullt upp med möte i SPF på eftermiddagen och sedan mat & teater på Isola Bella på kvällen. En mycket trevlig fredag blev det! Redan vid halvelva-tiden åkte jag hemifrån, för jag är med den kaffekommitté som skulle stå som värdar för SPF-mötet och vi började med att åka och handla. Vi har alltid smörgås till kaffet, så det skulle köpas in till det. Kakor var vi tre stycken som hjälpts åt att baka.

Programmet för dagen var den gotländska kampanjen ”Trill int ikull” och två duktiga kvinnor från regionen kom och besökte oss och höll föredrag om vad vi ska tänka på för att hålla oss på benen. Ett rejält gympapass avslutade deras föredrag.

När vi tagit hand om disken och städat av efter oss var klockan nästan fem och då var det gott att åka hem och koppla av en liten stund innan det var dags för nästa utflykt. En god vän kom och hämtade mig kvart i sju och så åkte vi till Visby och Isola Bella. Det blev en kväll som verkligen motsvarade mina förväntningar. Christer Hall var precis lika bra i sin tolkning av Dario Fo´s Tigern som jag mindes från kvällen på Bottarvegården för tjugo år sedan och god mat fick vi i pauserna mellan varje akt. Trevligt bordssällskap fick vi också, för jag hamnade bredvid en gammal arbetskamrat och vi hade mycket att prata om.
Jag vet inte hur det blev igår, men kameran vilade nästan hela dagen. Inte tog jag några kort på SPF-mötet och det här är kvällens enda foto, förrätten på Isola Bella, som smakade mycket bra. Ibland är jag inte helt bekväm med att ta upp mobilen och fotografera. Ljuset, både på SPF-mötet och på Isola Bella, var dessutom så dåligt att man hade behövt använda blixt och det gillar jag inte.

I dag skiner solen så vackert efter en regnig och grå fredag och jag ska ge mig iväg på utflykt igen. Först ska jag ha mig lite lunch och sedan ska jag åka till Visby, för jag tänker gå på Folket Bio och se Ettore Scolas film Fula, skitiga, elaka och när den är slut är det dags för ett evenemang på Almedalsbiblioteket. Jag måste ju gå och lyssna på svärsonen.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Italiens vänner Gotland, SPF, Visby. Bokmärk permalänken.

12 svar på Vilken fredag!

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig helg så här långt och än är den inte över! Önskar dig en fortsatt fin lördag 😀

  Kram

 2. Vilken jättetrevlig fredag det blev och du hann alltihop! Men jag förstår att det var skönt att komma hem en liten stund och vila mellan varven!
  Nej, ibland glömmer man att fota tills det är för sent…
  Men capresen ser underbart god ut, det måste jag göra till lunch en dag snart!
  Hoppas att din dag idag blir lika trevlig!
  Här har det varit strålande sol i två dagar nu och jag var precis ute och jobbade lite i trädgården utan jacka!
  Kram, Monica

 3. Geddfish skriver:

  Vad trevligt! Och det gör sig inte självt, några får vara med och fixa, såklart.
  Ja, den där mobilen, jag håller med dig, ibland blir det inget kort. Jag brukar få kommentarer om att jag fotar maten, fast jag gör ju som jag vill, och ibland är som sagt inte ljuset bra. Tycker inte heller att blixten ger några vidare kort.
  Glad fortsättning på helgen, kram, Gerd

 4. Gunnel skriver:

  En intensiv och trevlig helg låter det som. Det är roligt när det händer lite annorlunda saker. Sånt måste man ta vara på. Kram

 5. Laila skriver:

  Härligt att du orkade med fredagskvällen också. Jag var helt utslagen när jag kom hem och ändå tyckte jag inte jag gjort så mycket.
  Ha en skön söndag.

 6. Pensionärer har fullt upp 🙂
  Den där rätten ser enkel och fräsch ut.

Kommentarer inaktiverade.