Vilken härlig dag det har varit….

…och nu sitter jag ute på balkongen i den ljumma Cypernnatten. Grannen tvärs över har öppnat sitt sovrumsfönster och jag har öppnat mitt också. Det är faktiskt väldigt praktiskt att ha ett fönster precis vid sängen. Igår kväll var det lite varmt när jag skulle gå och lägga mig, men när jag öppnade fönstret så svalkade det så skönt med en gång. Ännu är inte luftkonditioneringen på och det är väl för att de vet att även om det är varmt på dagarna är nätterna svala den här tiden på året.

Den här lilla enrumslägenheten är väldigt praktiskt och bra inredd med ljusa lätta möbler och bra avdelad, så att man känner att man har ett sovrum, en köksavdelning och ett vardagsrum. Skulle jag nödgas bo på en så här liten yta ska jag tänka på hur de gjort här.

När jag kom hit upptäckte jag ju att man måste ha en adapter för att kunna använda laddarna. Här är det tre stift som gäller, men det var inga problem, det fick jag låna i receptionen.

Sen har de en fiffig sak som jag aldrig sett förut. Det finns strömbrytare till alla eluttag. Mycket bra! Då slipper man dra ut kontakter till bland annat laddare och kaffekokare, utan stickkontakten kan sitta i, det är bara att stänga av via strömbrytaren och likadant om man inte vill ha tv:n på standby. Jag undrar om det är standard på Cypern, eller om det är något speciellt för hotellet? Få se om jag kan få något svar på det av någon här.

I morgon är det sista dagen, så nu är det snart slut på den här semestern. Jag hade funderingar på att åka med på utflykten till Nicosia, men den turen är mycket upplagd på shopping och det är jag så usel på, så det känns som om det är bättre att utnyttja dagen till att sola och bada. Sen lär det nog dröja ett tag innan man får tillfälle till det.

Glad Påsk! I morgon är det Skärtorsdag här, om de ortodoxa nu använder den benämningen, men det är i alla fall Långfredag på fredag.

Vi har verkligen olika sätt att pynta inför påsken. Här ställer de ut stora ägg, kycklingar, hönor och tuppar, harar och harungar på gator och torg och företrädesvis i rondeller, men man ser inget påskpynt i affärerna eller här på hotellet eller i privata trädgårdar.

Nu ska jag titta runt i ”Blogglandia” lite och sen är det sovdags även för en nattkråka. Grannen tvärs över släckte just!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Cypern. Bokmärk permalänken.

18 svar på Vilken härlig dag det har varit….

 1. Znogge skriver:

  Så trevligt med en liten lägenhet. Stannar man två veckor kan det vara riktigt skönt. Praktiskt med strömbrytarna. Det finns ju på förlängningssladdar i Sverige men annars har jag aldrig sett det. Hoppas sista dagen på Cypern blir varm och solig!

  Kram

 2. Kusin Göran skriver:

  Det elektriska är ett arv från den forna kolonialmakten England. Hälsningar från Arboga.

 3. Susie Bloom skriver:

  Du gör helt rätt att skippa shoppingutflyken och satsa på att sola och bada istället! 😆 Det gäller ju att njuta av vädret, för här hemma har det varit lite upp och ner med det. 🙁 När det har varit soligt så har det varit iskallt och blåsigt, men idag ska det visst bli hyfsat. Förmodligen bra arbetsväder i alla fall….. 😉
  KRAM
  Susie

 4. Eleonora skriver:

  Skönt att värmen slagit till och att du får ha skönt i solen. Det där med kontakterna som har strömbrytare – så ock på mitt hotell i London.

  Fortsätt ha det gott – snart bär det väl av hemåt igen. Kram kram

 5. Karin skriver:

  Önskar dig välkommen hem igen från solen och värmen! Hoppas att Gotland möter dig på bästa sätt. 🙂
  Känner du för en bloggrunda, får du gärna titta in hos mig, då jag har en blomsterfråga.
  Kramar Karin

 6. Åh, vad det låter skönt att sitta på sin balkong i den ljumma natten! Dit har vi en bit här hemma… Jag älskar balkonger, ett skönt sorts mellanting mellan ute och inne! Här hemma får jag nöja mig med en altan, för man kan ju inte ha balkong på ett enplanshus!
  Så roligt att få se din lägenhet! Den var verkligen praktiskt inredd!
  Ha en fin sista tid där nere och kom hem utvilad!
  Kram, Monica

 7. Gunnar skriver:

  Det låter så härligt med ljumma kvällar ute. Här hemma har vi i alla fall haft mycket sol. Man får vara glad åt det också.
  Lägenheten ser verkligen trivsam ut. Sånt är viktigt för upplevelsen tycker jag.

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vilken trevlig lägenhet du har haft de här vekorna. Man klarar sig ofta bra på en liten yta, bara den är välplanerad. Antalet kvadratmetrar är inte det viktigaste. Utflykter med tonvikt på shopping är inte heller vår starka sida. Det finns inget jag vill köpa, utan jag försöker rensa i skåp och lådor i stället.
  Välkommen hem till Gotland igen. Hoppas att du inte fryser dig platt fördärvad vid hemkomsten 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Märtha skriver:

  Kontakter med strömbrytare har jag också träffat på i Sydafrika. Smart! Ja, här är det inte precis sommarväder, inte ens jag skulle sova med öppet fönster..

Kommentarer inaktiverade.