Vilken värme!

Jag tittade inte på termometern innan jag klädde på mig vinterjackan för att gå iväg ut på samhället på förmiddagen och blev verkligen förvånad när jag öppnade dörren. Det var bara att gå in och byta jacka. 14-15 grader har vi haft idag! Visserligen blåser det och det är mulet, men man kan ju inte få allt.

Jag skulle gå runt på samhället och leverera kopior av protokollet från styrelsemötet med RK förra veckan. Det blev en lagom förmiddagspromenad, men när jag var nästan hemma kom det några regnstänk, så det var tur att alla papper var avlämnade.

Nu har jag just kommit hem från vårdcentralen. Årets influensavaccinering började idag och det är lika bra att få det avklarat. Jag har tagit den varje år sedan den började, så inte vågar jag låta bli den inte. Gratis är det också! Så länge jag jobbade bjöd företaget på sprutan och nu bjuder Region Gotland på den för oss som är över 65 eller har hjärt/kärlsjukdomar.

Det var bara vaccinationen mot svininfluensan 2009 som jag inte tog. Det verkade så osäkert och helt hysteriskt alltihop, så den där massvaccineringen, som vi nästan tvingades till, kändes inte alls bra och med facit i hand visade det sig nog vara ett ganska klokt beslut att avstå. Det är många som fortfarande har biverkningar efter den sprutan.

Sedan läste jag någonstans att vi, som inte tog sprutan mot svininfluensa, klarade oss tack vara alla andra som tog den och det kan ju också var en synpunkt.

Ingen hantverkare har synts till idag, men grannen sågar, borrar och bankar. Nej, det är ingenting som stör mig, inte alls, men jag hör att de är på gång med någonting.

Nu ska jag gå ut i badrummet och diska. 😉

Dagens ordspråk:

Den som sig i leken ger måste leken tåla.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Vilken värme!

 1. Birgitta skriver:

  Sprutan mot svininfluensan är den enda jag tagit mot influensa. Enbart beroende på hysterin. Och tvingade min dotter att ta den också. Tackar gudarna för att vi inte drabbades av otäckheter.

  Bra att du tar sprutan nu i alla fall. Jag hade flunsan för några år sen – och gud så sjuk jag var! Men tycker ändå inte jag behöver nån. Blivit tillräckligt stucken nu så det får vara.

  Det är ett märkligt väder vi har. Rena rama sensommaren. I slutet av oktober! Men det är ju bara att njuta. Jag har Roffi på lördag, och hoppas verkligen vädret håller i sig så vi kan busa i torra löv:-)

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är inte ofta det är så varmt den här tiden. Men skönt är det i alla fall. Hoppas nu att det håller i sig så att du och Roffi får en trevlig lördag!
   Kram

 2. Suss skriver:

  Jag vaccinerar mig inte längre mot influensa. Vi fick den gratis på arbetet för cirka 15 år sedan och jag blev rejält sjuk de 3 åren jag tog den, med feber till och från. Jag var t o m på infektionskliniken för att kolla varför jag blev så sjuk och den enda förklaringen jag fick var att jag hade så starkt immunförsvar att det blev fel i kroppen på mig. Det verkade aningen konstruerat, men jag avråddes från att ta fler sprutor och det har jag inte gjort heller. Jag tror dock att detta tillhör undantagen och jag vaccinerar mig mot det som behövs, utom just influensa. KRAM!

 3. Laila Östergren skriver:

  Funderar ännu på om vi ska ta årets influensaspruta. Vi får se vad det blir.
  Jag har varit med kompisar i Ardre och övernattat i en stuga där. Havets dån hördes ända upp i stugan. Det blev dock promenad både i går och idag. Det blåste men var inte kallt. Det är fantastisk att stå och titta på havet och vågorna där ute på Folhammar. Bara att njuta.
  Ditt kök ser jättefint ut. Jag blir lite avundsjuk på det där med att ha lådor för kastuller och annat i stället för hyllor. Ha en skön onsdagskväll.

  • Ingrid skriver:

   Så härligt det låter att promenera längs stranden på Folhammar. Det är så enormt vackert där!
   Köket blir säkert bra när det blir färdigt.
   Ha en skön kväll själv Laila!

 4. Gunilla skriver:

  Vilket snyggt kök!!! Har du fått välja vad du vill ha? Det är skönt med den fina
  hösten. Vi har varmt men inte så mycket blåst idag. Vacker höstbild. Jag brukar
  ta influensasprutan ibland. Kanske också i år. Influensan kan man ju vara utan.
  Ha en skön kväll.Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag bor i en bostadsrätt, så här gör jag som jag vill (och får betala det själv).
   Jag tycker att det är bra att ta den där sprutan mot säsongsinfluensan. Man kan ju faktiskt bli riktigt dålig och det är inte roligt, speciellt nu när jag bor ensam.
   Kram

 5. Anne-Lie skriver:

  Fantastiskt väder. Jag tog en långpromenad med syrrans hund idag. Jag behövde ingen jacka, promenerade i t-shirt.
  Kram!

 6. Gunnel skriver:

  Tur att du åtminstone får höra hantverksljud nu när inga hantverkare dök upp hos dig idag. Jag ska också ge mig iväg och få den där sprutan. Kram

 7. Znogge skriver:

  Jag avstod också ”knorren” eftersom det var så dåligt underbyggt och oklart. Dessutom gillande jag inte hur upphandlingen gått till…

  Visst var det varmt och skönt i dag. Mulet förvisso och några regnstänk men ändå en skön höstdag.

  Kram

 8. Vonna skriver:

  Tror att Du blir nöjd med ditt nya kök. Tack för din blogg, .den gör mig nyfiken varje dag! Kanske vi ses på Lördag ? Hoppas du kommer att gilla soppan som ” superRut gör o äppelkakan som vi andra gör? KRAM

 9. Gunilla skriver:

  Det är första gången jag är inne på din blogg. Du har skrivit en utförlig och trevlig presentation av dig själv – jag återkommer gärna! 🙂

 10. Kicki skriver:

  Så bra att bli påmind om sprutan. Dags att vi också åker och får den.
  Jag har tagit den de senaste åren och inte haft en enda riktig förkylning sen dess. Men nån spruta för svininfluensan tog vi aldrig. jag tyckte det var alldeles för mycket hysteri runt den.
  Vi har också haft lika varmt som du haft, men utan blåst, däremot lite eftermiddagsregn.
  Kram/Kicki

 11. Gerd skriver:

  Vår vaccineringstid började 15 oktober och för kategorin 65 plus och med sjukdomar är kostnaden 100 kr, övriga betalar 170. Det är olika i landet, tydligen. Men 100 kr är inga pengar såå…..
  Här är 14 grader just nu, otroligt. Nattakram, Gerd♥

 12. Inger Maryissa skriver:

  Jag har också tagit årets influensa vaccin…..kände det var bäst att göra det p.g.a. olika orsaker
  jag tog själv vaccinationen mot svininfluensan 2009 och jo, det var ganska stor hysteri omkring det hela
  Och när jag tog den på vårdcentralen det var köer…
  Hade jag redan då vetat om vilka svåra biverkningar som en del fått…..så hade jag nog antagligen tvekat…
  men som tur gick det bra…
  kram

  • Ingrid skriver:

   Massor av människor tog ju sprutan mot svininfluensa och sett ur det perspektivet är det än väldigt liten del som fick biverkningar, men de som drabbats har ju fått skador för livet. Jag är glad att jag inte tog den.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.