Vilse i tillvaron

Jag skulle bara köra hem efter några papper, men upptäckte att jag inte hade någon bil, så jag fick springa i stället. Fort gick det, först Norra Kustvägen och så Donnersgatan upp och så till vänster in på Vallekvior, men vad i all sin dar! Ingenting stämde, det var totalt fel hus där. Jag kände inte igen mig alls?

Då bestämde jag mig för att gå tillbaka och börja om igen. Jag gick hit, till ån och branddammen på Donnersgatan, för där kände jag igen mig. Lite längre fram till höger ligger fd Wetterlings och ännu en bit längre fram den fd Godtemplarlokalen, men vad i all sin dar, sen kom det en staket tvärs över gatan och innanför det låg det ett stort hus!? Några barn kom cyklande och jag frågade dem vad det var för hus.
– Det är Humlegårdsskolan, sa de.
– Men den ligger ju i Visby?
– Du är ju i stan nu, sa barnen.
Kunde jag verkligen ha sprungit så långt? Jag var med andra ord totalt vilse!

Nu vaknade jag, som tur var och steg upp, för så här kunde jag ju inte ligga och fantisera. Jag hade lite ont i ryggen, eller rättare sagt i högra sidan, precis när jag kom upp, men det gick över när jag fått mjuka upp kroppen lite.

Det har varit lite svalare i dag, men skönt höstväder och på förmiddagen städade jag och tog hand om en strykhög. Efter lunch la jag mig ute i solstolen en stund och sen klippte jag gräsmattorna och när jag var klar med det gick jag ut på en promenad. Jag hade läst i tidningen att man börjat muddra i hamnen och tänkte gå ut och titta på det. Egentligen är jag väl måttligt intresserad av muddring, men känner ändå på något sätt att jag måste kolla på det, om inte annat så för att Åke skulle ha gillat det.

En ganska iögonfallande reklam

Mudderverket var i full verksamhet och det var inte bara jag som var nyfiken, utan det stod folk lite varstans och spejade. Klintehamn ska bli Gotlands största utlastningshamn och det ska muddras både i inseglingsrännan och inne i hamnen. Man planerar att hålla på hela hösten och stor del av vintern. Tänk var Åke skulle tyckt om att få sitta och se när den stora skopan kommer upp ur vattnet och tömmer sitt innehåll i pråmen. Sånt kunde han titta på hur länge som helst.

Solen sken, det var varmt och gott, trots att det blåste lite och den tunna tröjan jag tagit på mig för säkerhets skull, fick jag ta av mig och bära i handen. Ett tag funderade jag på att gå in på Hamncaféet och fika när jag nu var där ute, men tyckte att det var i tidigaste laget, så jag vände och gick hemåt igen.

Jag tog den södra vägen från hamnen in i samhället och upptäckte när jag kom till Södra Kustvägen att det finns en enormt vacker häck av dahlior i olika färger och former framför en villa. Det finns de som kan få det att växa minsann!

Jag hittad hem utan problem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

24 svar på Vilse i tillvaron

 1. Kusin Göran skriver:

  Jag gillar också att se på mudderverk. Jag kommer ihåg ett som var i Klinte för många år sen. Ha en bra helg!

 2. Hillevi skriver:

  Du är rar du, som håller koll på hamnen åt Åke. Det påminner mig så om min barndomsgranne Irenius, som kände sig sååå tvungen att titta färdigt på ”Familjen Mackahan” (han sa så) åt sin fru Vera, när han förlorat henne. Rart!

 3. Gunnar skriver:

  Vilken tur att du drömde. Jag drömmer också ibland att jag är vilse. Intressant och viktigt med muddrandet. Här är det problem med Klarälven som behöver muddras men det kolliderar med naturintressen.

 4. Karin skriver:

  Din överskrift fick mig att tänka på ”Vilse i pannkakan” som gick på TV för evigheter sen! Det var ett kul program!
  Visst är det underbart med blommorna som bara blommar om igen. Mina betlehemsstjärnor och penseér. Man bara njuter!
  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Karin

 5. Geddfish skriver:

  Vad träffande! Min Sigge och jag kollade också alltid på mudderverk. Idag såg jag vassröjare och det tycker jag också är intressant, så det kommer i inlägg i morgon 😉
  Vilka vackra dahlior! Färgklick!
  Jag drömmer också så där på morgonkvisten, visst blir man lite vilse då.
  Kram, Gerd

 6. Znogge skriver:

  Så rörigt det kan bli när man drömmer men jag känner igen flera inslag från din dröm. Då är det verkligen gott att vakna!

  Kram och trevlig kväll 😀

 7. lambersfrua skriver:

  Vilken tur att det bara var en dröm!
  Kram
  Lambergsfrua

 8. Skogsnuvan skriver:

  Tur att det bara var en dröm.

 9. Vet exakt var den häcken är! Underbar!! Här har det också jobbats idag med lite städning = alltså nerklippning av förväxt buskar!
  Och i natt drömde jag om att jag var vid havet och badade. Men det var inga i sällskapet som doppade sig, bara jag!?
  KRAM
  Susie

 10. Där fick jag mig ett gott skratt, för så typisk din dröm är! Ingenting stämmer med verkligheten och man blir så förvirrad och lite arg. Det kan ta en stund efter man har vaknat, innan den där känslan släpper riktigt.
  Väldigt gulligt (och fullt förståeligt) att du går och tittar på muddringen för att din man hade gillat det!
  Dahlior är otroliga blommor, finns ju i alla former och färger!
  Lite svalare här idag också, men det blev ett bad i alla fall!
  Ha en skön helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Nog är det underligt hur man kan drömma!
   Dahlior är helt fantastiska. Jag har bara två sorter, men måste nog försöka få tag i några andra till nästa sommar.
   Kram

 11. Anne-Lie skriver:

  Det var då för väl att det bara var en dröm, jag blev faktiskt lite orolig för dig.
  Kram!

 12. Kicki skriver:

  Du har då målande drömmar. Jag minns aldrig mina, möjligen korta sekvenser.
  Roligt att du gör saker för att Åke gillade det. Han är väldigt mycket med dig fortfarande och det måste vara en skön känsla.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.