Vit tisdag

Det har regnat en skvätt i natt, inte speciellt mycket, men jag fick i alla fall anledning att gå ut och rulla ihop plastslangen från stupröret som rullat iväg en bra bit. Då fick jag se att pärlhyacinterna, som man bara kunde ana knopparna på häromdagen, börjar blomma nu. De är så fina tycker jag och de brukar blomma jättelänge.
Vita tisdagen ska man benämna den här dagen och det är också någonting som jag inte känner igen sedan gammalt. Det lär visst ursprungligen ska ha varit fettisdagen som man kallat så och sedan har namnet i folkmun förflyttats till Stilla veckan. Vad gjorde man utan Wikipedia? Varför den kallas vit har jag inte lyckats klura ut – ska man avhålla sig från alkohol i dag kanske?

Nu ska jag snart fixa till lite tidig lunch, för sen ska jag gå iväg till Kupan för ett arbetspass, eller jag kanske tar bilen förresten. Det är nog risk för mera regn i eftermiddag.

Ha en skön Vit tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

10 svar på Vit tisdag

 1. Znogge skriver:

  Här blir det storhandling efter påskdagarna. Jag handlade förvisso i torsdags men det behöver kompletteras med ett och annat. Lika bra att göra det innan det blir för mycket folk i butikerna tänker jag.

  Kram och trevlig tisdag!

 2. Anne-Lie skriver:

  Iskalla vindar här idag….får sitta inne och glädjas över solen som lyser i alla fall.
  Nej, jag är på väg till Växjö och ska påskhandla.
  Kram från Anne-Lie

 3. Här har det blivit en lång skön promenad med dottern. Solen strålade men det blåste ganska mycket!
  Lite regn skulle jag verkligen önska mig, här är snustorrt och gräsmattegödseln gör ingen nytta när den ligger som korn ovanpå marken! Men det ska visst bli regn i natt?
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Igår fick vi en skvätt regn på morgonen, men sen var det uppehållsväder hela dagen med en isande kall vind. I dag har vi fått en hel del regn, så nu har min gödning smält i alla fall.
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Enligt min farmor hette det vittisdag, men jag har inget minne av vad hennes förklaring var. Så synd att man inte lyssnade mer uppmärksamt. Kram

 5. Vonne skriver:

  Vit tisdag klingar även okänt för mig. Pärlhyacinter är bland det tacksammaste nu på våren. Jag har en granne som har överfullt med sådana i en av sina rabatter och som jag beundrar varje gång jag går förbi. Det har hunnit bli onsdag nu när jag kommenterar detta och här i Örebro är det inte nåt roligt vårväder. Regn av och till och bara ett par grader varmt. Synd speciellt för de som har påsklov.
  Ha en trevlig fortsättning på onsdagen, kram!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det synd på alla påsklovslediga barn och föräldrar, men det går ju inte att göra något åt. Man får väl försöka roa sig inomhus om det inte går att vara ute.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.