Vitsippstider

Jag håller på med vårstädning, men tar det i lugn takt. Bokhyllorna i vardagsrummet och hallen är färdiga och idag har jag rustat i sovrummet, men jag höll bara på till lunch.

När jag ätit gick jag ut på en promenad, för det är fint väder idag, fastän lite kyligt i luften. Jag gick upp till Klinte kyrka och sedan fram till Bönders och så Vallekvior hem. Det är en lagom vända på omkring en timme, lite beroende på hur många fotostopp jag gör.

Blåsippor finns det gott om överallt nu och ännu fler lär det komma fram om det blir lite varmare. Hela backen vid Klinteberget brukar lysa i blått, men där finns det nästan inga ännu.

Jag fick se att vitsipporna börjar slå ut lite varstans på dikeskanterna och i ängena, så nu börjar vitsippstiderna. Fast det kommer nog att ta ett bra tag innan de är i ett sådant flor som i min header, där Åke stor i ett formligt hav av vitsippor. Det fotot tog jag den 13 maj 2006.

När jag kom upp till kyrkogården gick jag in och tittade till mammas och pappas grav. Påskliljorna och penséerna har inte alls tagit någon skada av de kyliga nätterna.

Vid Valle finns det en stor forsythiabuske som hänger med sina grenar ut över staketet och nu börjar de gula vackra blommorna slå ut.

Nu ska jag lägga mig på soffan och sträcka ut ryggen lite och som sällskap ska jag ha Anna Janssons bok Dans på glödande kol. Jag försökte ladda ner den i måndags, men då gick det inte för biblioteket hade nått sitt utlåningstak, som ligger på endast 120 e-böcker per månad, så jag fick vänta till den 1 april och då gick det bra.

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

28 svar på Vitsippstider

 1. Laila Östergren skriver:

  Underbart med alla vårblommor. Tog in 5 vitsippor i måndags och 5 blåsippor idag när jag kollade postlådan. Har inte promenerat sen i måndags. Fick helt plötsligt feber och så bröt en förkylning ut så jag tar det bara lugnt nu.
  Ha en skön helg. Kram.

 2. Gerd skriver:

  Oh, nu ville jag bara ut och plocka vitsippor! Men det längsta jag gått är till affären för att handla. Tur bloggen finns, så jag slipper prata *ler* jag är jätteskrovlig i rösten.
  Vackra bilder du bjuder på! Kram, Gerd♥

 3. Znogge skriver:

  Har läst den och tyckte den var väldigt bra! Så trevlig läsning och en bra kväll.

  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Vi har fått en liten köldknäpp här så allt har stannat upp. Den vitsippebilden du har i din header är den vackraste jag sett. Jag har aldrig sett ett sånt överflöd någonstans. Kram

 5. Suss skriver:

  Underbara bilder. Nu i helgen planerar vi att åka och kolla ”våra” blå – och vitsippsställen. Lika bra att ta svängen förbi backsipporna också.
  Forsythia vill jag ha känner jag nu. Det hade kärestan en stor, som han fått av min mor, men den blev demolerad av 2 lekande hundar, så den dog. De jagade varandra och lekte och kraschlandade mitt i busken så den gick mitt itu. Här finns bara katten, så en Forsythia får det nog bli en nu i vår. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Det gör du rätt i, plantera en forsythia! Om inte annat för att det är så himla trevligt att ta in några kvistar och driva dem i blom inomhus.
   Kram

 6. Vonna skriver:

  Vill bara säga en sak, vilken fin bild på Din Åke. Känner ju så väl till det fina marshaga, vandrar ju där dagligen när vit, blå,o gulsipporna slagit ut, därför har jag inte vandrat där ännu i år! Går där dagligen när allt slagit ut,ibland tar jag kaffe o macka o avslutar nere vid havet.

  Önskar Dig en skön kväll.

  Nu väntar jag bara på Let’s Dans

  • Ingrid skriver:

   Jag har också gått mycket i Masshagen, men inte i år ännu. Jag ska ta en vända där lite längre fram.
   Hoppas att du har en skön kväll med dansarna.
   Undrar vem som åker ut i kväll?
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Jag har inte sett en enda blåsippa i år, men mängder med vitsippor. Önskar dig en bra läsupplevelse, själv väntar jag på att den nya boken ska komma ut. Jag gillar Anna Janssons böcker.
  Kram

 8. Härligt att få gå på vårvandring med dig! Fina tider vi har framför oss just nu.
  Och det där med att städa lite här och där hemma hör på något sätt till våren. Inte bara för att solen lyser in och visar allt damm utan för att dagarna är längre, man orkar och vill mer.
  Kramar!

 9. Anne-Lie skriver:

  Kallt och blåsigt här också. Men då blommar inte vårblommorna över så fort. Alltid något att glädjas över.
  Trevlig Helg!

 10. Gunilla skriver:

  Så fin bild på Åke i vitsippshavet! Ha en skön helg. Kram

 11. Kicki skriver:

  Vi har också fått vitsippor redan. Kalla nätter tyvärr, så det tar åtskilliga timmar innan det är speciellt skönt att vara ute.
  Nu kommer jag inte ut så värst iaf. Valparna tar sin lilla tid, hinner knappt besöka mina bloggvänner. Men i tanken finns du 🙂
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är kallt här också om nätterna och det är vitt av frost varenda morgon.
   Jag förstår mer än väl att du har fullt upp med valparna, men snart är en tiden över. 😉
   Kram

 12. Lambergsfrua skriver:

  Tack Ingrid för alla fina vårbilder du visar!
  Tänk det är likadant varje vår – när ljuset återvänder och naturen börjar kvickna till liv igen efter vintern, vaknar livslustarna och man vill städa och rensa ur i hemmet. Så känner jag i alla fall. Jag bökade runt i vårt källarförråd förra veckan, så där är så fint nu. Nästa projekt blir vindsförrådet och sen får vi se vad som kommer efter det. För något mer blir det absolut 🙂
  Önskar dig en riktigt fin vårhelg.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst får man extra energi när det blir sol och dagarna blir längre och längre.
   Jag är långt ifrån färdig med vårfejandet, men den som spar den har… 😉
   Kram

 13. Raija skriver:

  Så fina blåsippor du hittat. Här har jag varken sett blå- eller vitsippor än.

Kommentarer inaktiverade.