Yrken/Karriär

Mycket försenat (mailet med uppgiften kom först idag) kommer här veckans tjejsnack.

Veckans frågor kommer från Weronica

 • Vilket yrke har du varför valde du just det?

  För närvarande är jag pensionär, ett utmärkt yrke. Men jag har tidigare arbetat med olika saker. Först hemma med barn, mjölkkor och jordbruk och sedan under mina 15 sista yrkesverksamma år som ekonom på ett finansbolag.

 • Trivs du med ditt yrkesval? Varför?

  Jag har trivts mycket bra med mina uppgifter. Först var det bra att vara hemma och finnas till hands när barnen var små och sedan var det roligt att få jobba ”på riktigt”, få andra arbetskamrater än maken och att få hålla på med något som verkligen roar mig, siffror.

 • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!

  Jag trivs mycket bra med min pensionärstillvaro. Det kan bli lite ensamt ibland, men då har jag ju min kära dator och alla kontakter via nätet.

 • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?

  När jag var liten drömde jag om att bli lärare och det var nog främst för att jag hade en farbror som var det och han verkade ha det så bra med sina långa sommarlov.

 • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?

  Det var en fasligt lång fråga och svaret blir nog Anders Borg inte särskilt glad över: Jag har ingen ambition att jobba mer än jag behöver och jag är definitivt ingen karriärist, den delen av mitt liv är avslutad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tjejsnack. Bokmärk permalänken.